Muslimové ano, či ne?

24. 02. 2015 20:51:30

Nedávno jedna autorka zveřejnila blog, který by se myslím jmenoval "Většina muslimofobů zná muslimy jenom z rychlíku." No, tady se dá asi hodně polemizovat. Žijeme v globalizované a informační společnosti a asi není nutné všechno si prohlédnout a osahat, abychom tomu věřili. Tak např. AIDS.Většina z nás se s ním asi nesetkala, přesto z něj máme oprávněný strach. Nebo takový nacismus, přestože jakékoliv jeho projevy jsou zakázány zákonem, ti, kteří se narodili po r. 1945, se s ním nikdy ve skutečnosti nesetkali. Když skončila válka, byly mi právě 3 roky. A jediná moje výrazná vzpomínka na Protektorát B.u.M. je, jak náš nedělní oběd je vystrojen z 5 dkg salámu nakrájeného na 4 kolečka, obaleného ve strouhance, osmaženého a k tomu brambory. Tedy vzpomínka nijak inspirující. V našem okresním městě žil pan primář MUDr.G., který byl členem NSDAP, tak asi jako v určité době u nás většina pracujích byla členy ROH. Heiloval a chodil na partajní sešlosti. Když přišel konec války a deportace Němců, náš stát se k němu zachoval velmi pragmaticky (jako ostatně k další řadě potřebných odborníků), že nebyl odsunut. Zústala mu jeho vila, dále mohl léčit v mocnici, o jejíž výbavení se ostatně do značné míry sám zasloužil. Říkalo se o něm, že je to sice stará svině, ale že má zlaté ruce (byl chirurg) a taky zachránil desítky lidí. Pan dr. G. pochopil dobu, hnědou košili a naleštěné holínky nechal na dně skříně a byl hodný. Došlo mu, kdo chce s vlky býti, musí s vlky výti a ne naopak. Kdyby se pan dr. G. pokoušel např. naučit vlky místo vytí zpívat, nepochybně by dopadl velmi špatně, zřejmě by byl rovněž deportován, nebo se mu mohlo přihodit i něco horšího.
U afrických uprchlíků se dnes vyskytuje několik pověr. Když naší lidé v 50.a 60.letech prchali na západ, setkali se se vstřícností západních zemí a my prý jsme nyní povinni to Afričanům vrátit. Je tady jeden podstatný rozdíl. Některým našim emigrantům šlo doma o život, byli samozřejmě i ekonomičtí emigranti, ale většina z nich byla znechucena domácími poměry a venku hledala svobodu a demokracii, samozřejmostí bylo, že budou ctít místní zvyklosti a zákony. Nedovedu si představit, že by např. naše děti nosily v Německu rudé pionýrké šátky, protože složily pionýrský slib či že jim to nařizuje Kniha. Anebo že by skupina českých pracujích založila v továrně komunistickou buňku, protože jim to zaručuje svoboda projevu. Němci by na to nepochybně reagovali rázným "Marsch hinaus, du tschechische Ksindl!" a nepotřebovali by k tomu ani paní ombudsmaku Šabatovou, která jakési abstraktní principy upřednostňuje před bezpečností této země.
Naopak muslimové deroucí se do Evropy mají velmi ambiciozní požadavky. "Evropu dobyjeme bez boje, stačí nám k tomu výkonné dělohy našich muslimských ramlic." "Chceme tady právo šária." "Chceme tady mešity a naše školy." (Přitom např. čínské a vietnamské děti, které žijí u nás, vděčně navštěvují české školy.) "Vy nám nebudete říkat, jak bude Evropa vypadat, my si ji zařídíme podle svého." Atd. Nechává vás to klidnými a chladnými? Mě tedy rozhodně ne.
Další diskutovanou otázkou je bývalý kolonialismus. "Vy jste nás tady vyrabovali, tak to těď koukejte napravit!" Tady je velmi zajímavé rozlišovat. Tak začněmě Austrálií. Byl tam kdysi kolonialismus a pokud ano, strádá dnes proto tato země? A co Amerika? Ponechme stranou USA (kdysi anglická kolonie). Ale taková Brazílie se potichu vypracovala mezi ekonomické giganty, takže se dnes právem řadí ke skupině G7. A co Čína, Indie a Pakistán? Všechny tato 3 země vyvinuly atomovou bombu, no a Čína Indie mají velmi ambiciózní a úspěšný vesmírný program. Kupodivu ne tak Pakistán. No a v čem je vlastně liší Pakistán od Indie? Ne mnoho, vlastně pouhým náboženstvím. No, nestyďme se to přiznat, v Pakistánu je dominantní náboženství Islám. Afrika... asi jiná mentalita, než na východě Asie, no a to náboženství... Pokud nepovažujeme Izrael za typickou africkou zemi, tak žádné atomové bomby, žádný kosmický výzkum nikde v Africe nejsou. Většinou jenom bída, defraudace, korupce a válčení.
Za všechno prý může Kniha. Já osobně a řada Evropanů asi bude se mnou souhlasit, si této Knihy vážím asi tak, jako Knížky Ferdy mravence od Ondřeje Sekory, či jiných pohádek. Ostatně Bible je v Evropě již 2000 let a tóra ještě déle.
Jedno přísloví říká, že kobyla, která dodělává, kope okolo sebe. Je pravda, že arabské země patřily po určitou dobu k výkvětu civilizace. Arabům např. vděčíme za překlady řeckých filosofů a za různé technologie. Jenomže to už je dávno. Tak třebas Mao neměl čínskému lidu a zejména mládeži v určité době co nabídnout, tak vymyslel kulturní revoluci. No a někteří Arabové pochopili, že atlantickou civilizaci asi už nikdy mírovou cestou nepředběhnou. Vždyť i část arabské mládeže se začíná odvracet od islámu. Poslední a na první pohled lákavá šance je tu nevěřící Evropu zničit. Čím dříve to my Evropané vezmeme na vědomí a začneme s tím něco dělat, tím méně to bude bolet.
A na závěr něco trochu veselého. Je to básnička, která vyšla v r. 1969 v Mateřídoušce a jak jinak, stála šéfredaktora místo. Výchozí skutečnosti jsou trochu odlišné (doufám, že se zase nevrátí), ale určitá spojitost tady je.
Jiří Pištora: Lapkové

Žije, žije ve stepi,
jeden v suché otepi,
druhý v laptích pod pařezem,
třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tak kde jsou,
ať sem na nás nelezou.

Autor: František Sigmund | úterý 24.2.2015 20:51 | karma článku: 0.00 | přečteno: 35x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 502 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 343

Usedlý důchodce, racionálního zaměření, který si rád všímá rozporuplných detailů a snaží se je uvádět na správnou míru. Někdo zanedbává logiku, jiný historická fakta. Občas mě baví na takovéto nedostatky upozorňovat.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...